Cd
Nederlands

Het luisterboek van Kareltje en Sjonnie

Job Schuring (uitvoerder), Paul Hock (muziek), Ronald Schmitz (muziek)
+1
Het luisterboek van Kareltje en Sjonnie
×
Het luisterboek van Kareltje en Sjonnie Het luisterboek van Kareltje en Sjonnie
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe beleven samen spannende avonturen
Toon meer
Bevat
Cd 1 Kareltje en Sjonnie
Cd 2 Kareltje en Sjonnie op vakantie
Titel
Het luisterboek van Kareltje en Sjonnie / tekst en zang Job Schuring, muziek Paul Hock en Ronald Schmitz
Uitvoerder
Job Schuring
Muziek
Paul Hock Ronald Schmitz
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
2 cd's
Speelduur
1 uur en 40 min.
ISBN
9789047601432
Plaatsingssuggestie
Liedjes (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De verhalen en liedjes in dit luisterboek verschenen eerder als boekje met cd resp. onder de titel *Kareltje en Sjonnie en **Kareltje en Sjonnie op vakantie. Kareltje is een hamster en Sjonnie is een giraffe die beide in een dierentuin wonen. Elke avond als de dierentuin dicht is, gaan alle hokken open en beleven ze spannende avonturen. Tijdens hun vakantie zijn dat avonturen met dieren uit diverse landen. In elk liedje komen ze weer andere dieren tegen. De liedjes en verhaaltjes zijn geschreven, gezongen en verteld door Job Schuring (bekend als cabaretier en speelt mee in de musical Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen). Recensente M. Captein-Goedhart** roemde de cd die zij van hoge kwaliteit vindt. De teksten zijn origineel, de begeleiding is zeer verzorgd en in de muziekstijl van het betreffende land.

Over Job Schuring

Job Schuring (Alphen aan den Rijn, 1962) is een Nederlandse tekstschrijver en kleinkunstenaar. Hij groeide op in Schiedam en Loppersum (Groningen). Hij werd afgewezen aan de kleinkunstakademie en ging Geschiedenis studeren. Na vijf jaar ging hij zich toch weer toeleggen op de kleinkunst. In 1988 was hij de eerste winnaar van de Wim Sonneveld-prijs. Hij maakte als solist vele theaterprogramma's. In 2000 trad hij op met Rutger Laan, met wie hij al eerder muziek schreef. Hij schreef ook de serie 'Olivier en Brechtje' voor Sesamstraat en was tekstschrijver voor Liesbeth List.

Tegenwoordig maakt hij samen met illustrator Eva Poppink en muzikanten Ronald Schmitz en Paul Hock diverse luisterboeken voor kinderen waarin Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf de hoofdrollen spelen. Sinds 2009 is Job ook de nieuwe stem van Winnie de Poeh in Nederland, als opvolger van Kick Stokhuyzen. Ook deed Schuring overige stemmen in de film Cars.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties