Cd
Nederlands

Kareltje en Sjonnie : van pepernoot tot oliebol

Job Schuring (uitvoerder), Eva Poppink (illustrator), Paul Hock (muziek)
+1
Kareltje en Sjonnie : van pepernoot tot oliebol
×
Kareltje en Sjonnie : van pepernoot tot oliebol Kareltje en Sjonnie : van pepernoot tot oliebol

Kareltje en Sjonnie : van pepernoot tot oliebol

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe zingen luisterliedjes over Sinterklaas, Kerstmis en Oud en Nieuw. Liedteksten met kleurenillustraties en cd. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Nieuwjaar
Titel
Kareltje en Sjonnie : van pepernoot tot oliebol / tekst en zang Job Schuring, muziek Paul Hock en Ronald Schmitz
Uitvoerder
Job Schuring
Illustrator
Eva Poppink
Muziek
Paul Hock Ronald Schmitz
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2009
1 cd + boekje
ISBN
9789047608493
Plaatsingssuggestie
Feesten (ZIZO) Feesten (ZIZO) 90 - Kinderrepertoire (NBLC) D9 - Kinder- en jeugdrepertoire (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein formaat boekje (op cd-formaat) met luisterliedjes/gedichtjes en soms gesproken tekst met amusante stemmetjes over Kareltje de hamster en Sjonnie de giraffe. Deze twee vriendjes bezingen alle feestelijkheden in december, vanaf Sinterklaas en Kerstmis tot en met Oud- en nieuwjaar. Op de bijbehorende cd worden de liedjes gezongen door Job Schuring. Vooral de cd is van hoge kwaliteit: de teksten zijn origineel, de begeleiding is verzorgd. Tekst en muziek sluiten goed bij elkaar aan. De teksten van de liedjes, die in het boekje te vinden zijn, bevatten voor wat oudere kinderen en volwassenen leuke (woord)grapjes, waardoor de liedjes leuk zijn voor jong en oud. De tekst in het boekje is door het formaat klein gedrukt. Er is geen muzieknotatie opgenomen. De soms paginagrote kleurentekeningen met veel details doen soms wat amateuristisch aan. Vierde luistercd van Kareltje en Sjonnie*. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Job Schuring

Job Schuring (Alphen aan den Rijn, 1962) is een Nederlandse tekstschrijver en kleinkunstenaar. Hij groeide op in Schiedam en Loppersum (Groningen). Hij werd afgewezen aan de kleinkunstakademie en ging Geschiedenis studeren. Na vijf jaar ging hij zich toch weer toeleggen op de kleinkunst. In 1988 was hij de eerste winnaar van de Wim Sonneveld-prijs. Hij maakte als solist vele theaterprogramma's. In 2000 trad hij op met Rutger Laan, met wie hij al eerder muziek schreef. Hij schreef ook de serie 'Olivier en Brechtje' voor Sesamstraat en was tekstschrijver voor Liesbeth List.

Tegenwoordig maakt hij samen met illustrator Eva Poppink en muzikanten Ronald Schmitz en Paul Hock diverse luisterboeken voor kinderen waarin Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf de hoofdrollen spelen. Sinds 2009 is Job ook de nieuwe stem van Winnie de Poeh in Nederland, als opvolger van Kick Stokhuyzen. Ook deed Schuring overige stemmen in de film Cars.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties