Boek
Nederlands

Olivier en Brechtje

Job Schuring (auteur), Eva Poppink (illustrator)
+1
Olivier en Brechtje
×
Olivier en Brechtje Olivier en Brechtje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Olivier en Brechtje hebben hun lastige ouders verkocht. Voortaan zijn ze de baas in hun huis met meer dan tachtig kamers. Met luistercd. Voorlezen of beluisteren vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Olivier en Brechtje
Auteur
Job Schuring
Illustrator
Eva Poppink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2009
[32] p. : ill. + cd
ISBN
9789047607090 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Versjes over Olivier en Brechtje die zonder ouders van hun rust genieten in een huis met tachtig kamers, afgewisseld met verhaaltjes over hun ouders, de heer en mevrouw van der Wezenflups tot Roye die zich vermaken door alles te doen wat God verboden heeft zonder hun eigen kinderen… Verhaaltjes vol wensvervullende gedachten. Maar van wie? Fantaseren vijfjarigen hierover? Een fantasie over de omgekeerde wereld vanuit het perspectief van volwassenen. De omkering bestaat uit veel snoep en taart voor de ouders en brave fantasiespelen voor de kinderen. Wie krijgt het eerst genoeg van deze situatie? Bij ieder verhaal een kleurige en geestige tekening met aanvullende informatie. Op de bijgeleverde cd worden de versjes en de verhalen afwisselend voorgelezen door de auteur en de illustratrice. Op de cd wordt geen signaal gegeven om de bladzijde om te slaan, wat de zelfstandige verwerking van het verhaal bemoeilijkt. Een creatieve uitdaging. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Job Schuring

Job Schuring (Alphen aan den Rijn, 1962) is een Nederlandse tekstschrijver en kleinkunstenaar. Hij groeide op in Schiedam en Loppersum (Groningen). Hij werd afgewezen aan de kleinkunstakademie en ging Geschiedenis studeren. Na vijf jaar ging hij zich toch weer toeleggen op de kleinkunst. In 1988 was hij de eerste winnaar van de Wim Sonneveld-prijs. Hij maakte als solist vele theaterprogramma's. In 2000 trad hij op met Rutger Laan, met wie hij al eerder muziek schreef. Hij schreef ook de serie 'Olivier en Brechtje' voor Sesamstraat en was tekstschrijver voor Liesbeth List.

Tegenwoordig maakt hij samen met illustrator Eva Poppink en muzikanten Ronald Schmitz en Paul Hock diverse luisterboeken voor kinderen waarin Kareltje de hamster en Sjonnie de giraf de hoofdrollen spelen. Sinds 2009 is Job ook de nieuwe stem van Winnie de Poeh in Nederland, als opvolger van Kick Stokhuyzen. Ook deed Schuring overige stemmen in de film Cars.

Lees verder op Wikipedia