Na een zware nacht in een hotelkamer wordt de depressieve Walter toegesproken door zijn geweten: een bij het huisvuil gevonden handpop. Door deze beverhandpop te laten spreken, lijkt Walter zichzelf te hervinden.
Onderwerp
Depressies, Psychosen
Titel
The beaver
Regisseur
Jodie Foster
Componist
Marcelo Zarvos
Acteur
Mel Gibson 1956- Jodie Foster Anton Yelchin
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 87 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045224523

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse tragedie uit 2011, derde speelfilm van actrice/regisseuse Jody Foster (Little man Tate en Home for the Holidays, resp. uit 1991 en 1995). Mel Gibson speelt de hoofdrol van Walter die zwaar depressief is. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen maar na de zoveelste aanvaring met zijn vrouw Meredith (Foster) wordt hij het huis uitgezet. Na een zware nacht in een hotelkamer wordt hij toegesproken door zijn geweten: een bij het huisvuil gevonden handpop. Door deze beverhandpop te laten spreken lijkt Walter zichzelf te hervinden. Remke de Lange (Trouw 21-7-'11) vindt dat Foster 'de neiging heeft dik aan te zetten. Walters ups en downs onderstreept ze met voortdurende, gevoelige muziek (...)'. Peter de Bruijn (NRC 20-7-'11) geeft 4 (van 5) balletjes en vindt Gibson 'heel goed' (...) een buitengewone, indrukwekkende rol' en 'Lang niet alles is gelukt in The beaver. Ondergeschikte verhaallijnen (...) komen niet uit de verf. Fosters regie is hoogstens adequaat, niet gew…Lees verder

Over Jodie Foster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Alicia Christian (Jodie) Foster (Los Angeles, 19 november 1962) is een Amerikaanse actrice, regisseur en producent.

Biografie

Afkomst en opleiding

Foster bezocht het Lycée Français de Los Angeles, voordat ze naar de Yale-universiteit ging. Ze leerde er vloeiend Frans spreken en ze behaalde een bachelorsgraad in literatuur; ze slaagde magna cum laude. Haar acteercarrière begon toen ze twee was met rolletjes in televisiereclames. Vanaf die tijd verscheen ze in verschillende televisieseries en films. Als kind vervulde ze bijvoorbeeld een gastrol als Alethea in een aflevering van de televisieserie Kung Fu. De naam Alethea betekent 'waarheid' in het Grieks en is feitelijk dezelfde naam als haar werkelijke naam Alicia. Ze speelde ook gastrollen in westernseries als Gunsmoke en Bonanza.

Pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties