Na een zware nacht in een hotelkamer wordt de depressieve Walter toegesproken door zijn geweten: een bij het huisvuil gevonden handpop. Door deze beverhandpop te laten spreken, lijkt Walter zichzelf te hervinden.
Onderwerp
Depressies, Psychosen
Titel
The beaver
Regisseur
Jodie Foster
Componist
Marcelo Zarvos
Acteur
Mel Gibson 1956- Jodie Foster Anton Yelchin
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 87 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045224523

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse tragedie uit 2011, derde speelfilm van actrice/regisseuse Jody Foster (Little man Tate en Home for the Holidays, resp. uit 1991 en 1995). Mel Gibson speelt de hoofdrol van Walter die zwaar depressief is. Hij probeert zijn leven weer op de rails te krijgen maar na de zoveelste aanvaring met zijn vrouw Meredith (Foster) wordt hij het huis uitgezet. Na een zware nacht in een hotelkamer wordt hij toegesproken door zijn geweten: een bij het huisvuil gevonden handpop. Door deze beverhandpop te laten spreken lijkt Walter zichzelf te hervinden. Remke de Lange (Trouw 21-7-'11) vindt dat Foster 'de neiging heeft dik aan te zetten. Walters ups en downs onderstreept ze met voortdurende, gevoelige muziek (...)'. Peter de Bruijn (NRC 20-7-'11) geeft 4 (van 5) balletjes en vindt Gibson 'heel goed' (...) een buitengewone, indrukwekkende rol' en 'Lang niet alles is gelukt in The beaver. Ondergeschikte verhaallijnen (...) komen niet uit de verf. Fosters regie is hoogstens adequaat, niet gew…Lees verder

Over Jodie Foster

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Alicia Christian (Jodie) Foster (Los Angeles, 19 november 1962) is een Amerikaanse actrice, regisseur en producent.

Biografie

Afkomst en opleiding

Jodie Foster werd geboren als Alicia Christian op 19 november 1962 en was de jongste van de vier kinderen van Lucius Foster III, luitenant-kolonel bij de Amerikaanse Luchtmacht, en Evelyn 'Brandy' Almond, gewezen jazz-zangeres en pr-verantwoordelijke voor filmproducent Artur P. Jacobs. In 1963, enkele maanden na Jodies geboorte, ging het koppel uit elkaar waarna moeder Evelyn en de kinderen een nieuw gezin vormden met haar nieuwe lesbische levensgezellin Joséphine Dominguez Hill. Omdat plusmoeder Jo Dominguez al snel een sterke band ontwikkelde met de kinderen werd "aunt Jo" (tante Jo) door hen ook wel liefkozend "Jo D." genoemd en ging Alicia Christian voortaan onder deze (fonetisch geschreven) koosnaam 'Jodie' door het leven.

De…Lees verder op Wikipedia

Suggesties