Titel
Innerspace
Regisseur
Joe Dante
Scenarist
Jeffrey Boam
Naar het werk van
Chip Proser
Acteur
Dennis Quaid 1954- Martin Short Meg Ryan
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
1987
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans en Italiaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Duits, Roemeens, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931152006 5051888236543

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Joe Dante

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

Joe Dante (Morristown (New Jersey), 28 november 1946) is een Amerikaanse filmregisseur die onder meer de horrorkomedie Gremlins regisseerde.

Werk

Dante heeft een reeks films gemaakt die voornamelijk onder cult-aanhangers scoorden. In veel van deze films neemt Dante op subtiel komische wijze het horrorgenre op de hak, terwijl hij tegelijkertijd de film spannend, eng en gewelddadig houdt: een combinatie van parodie en hommage.

Verder krijgt Dante veel lof van critici vanwege zijn baanbrekende special effects waarmee Dante steeds de grens van technische haalbaarheid weet op te rekken. Zijn film Innerspace uit 1987 won een Oscar voor de Beste Visuele Effecten.

Slapstickachtige humor, cartooneske monsters en fantasieën en karikaturale personages komen veelvuldig in zijn films voor. Dante lijkt een obsessie te hebben voor film en media: in veel van zijn speelfilms kijken de personages naar een film op tv en in…Lees verder op Wikipedia