Dvd
Engels

Looney Tunes : back in action

Joe Dante (regisseur), Brendan Fraser (acteur), Jenna Elfman (acteur)
Komedie waarin o.a. Bugs Bunny en Daffy Duck samen met mensen op zoek gaan naar een grote diamant
Titel
Looney Tunes : back in action
Regisseur
Joe Dante
Acteur
Brendan Fraser Jenna Elfman Steve Martin
Taal
Engels
Parallele titel
Looney Tunes back in action
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
ca. 88 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch Combinatie van animatie- en speelfilm
EAN
7321931288040

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 30 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na Who framed Roger Rabbit en Space Jam is er nu weer een film die live-action met animatiefiguren combineert. In Looney Tunes : Back in action van regisseur Joe Dante beleven de nerveuse eend Daffy Duck en het hippe konijn Bugs Bunny allerlei avonturen met Brendan Fraser als mislukte stuntman en Jenna Elfman (Dharma & Greg) als Hollywoodproducente. Gezamenlijk gaan ze op jacht naar de machtige Blue Monkey diamant. De meningen van de recensenten zijn verdeeld. Pauline Kleijer (Volkskrant 11-12-'03) vindt dat de film zo barstensvol actie, grappen en verwijzingen zit dat het geheel een hysterische indruk maakt. Op adem komen is er niet bij: de film is een spervuur van verbale en visuele geintjes. Maar ze betwijfelt of de kinderen de grappen zullen snappen. Volgens metingen waren de kinderen echter enthousiast over de film. De dvd bevat allerlei bonusmateriaal waaronder de hitsingle Disco van de M-Kids, korte animatiefilm en weggelaten scènes.

Over Joe Dante

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

Joe Dante (Morristown (New Jersey), 28 november 1946) is een Amerikaanse filmregisseur die onder meer de horrorkomedie Gremlins regisseerde.

Werk

Dante heeft een reeks films gemaakt die voornamelijk onder cult-aanhangers scoorden. In veel van deze films neemt Dante op subtiel komische wijze het horrorgenre op de hak, terwijl hij tegelijkertijd de film spannend, eng en gewelddadig houdt: een combinatie van parodie en hommage.

Verder krijgt Dante veel lof van critici vanwege zijn baanbrekende special effects waarmee Dante steeds de grens van technische haalbaarheid weet op te rekken. Zijn film Innerspace uit 1987 won een Oscar voor de Beste Visuele Effecten.

Slapstickachtige humor, cartooneske monsters en fantasieën en karikaturale personages komen veelvuldig in zijn films voor. Dante lijkt een obsessie te hebben voor film en media: in veel van zijn speelfilms kijken de personages naar een film op tv en in…Lees verder op Wikipedia