Strip
Nederlands

Als er geen hemel is

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Titel
Als er geen hemel is
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Dupuis, 1997 | Andere uitgaven
48 p. : ill.
ISBN
90-314-1882-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deel 2 van de serie 'Dallas Barr' die zich afspeelt in een wereld waar via een peperdure genenbehandeling die om de tien jaar herhaald moet worden het eeuwige leven gekocht kan worden, moet de held, na de hernieuwde ontmoeting met zijn doodgewaande grote geliefde, strijd leveren tegen verschillende maffia-groepen wegens een nieuwe, extreem verslavende drug: 'sheroïne'. In deze spannend bedoelde sciencefictionstrip draait alles om de banale koppeling van onsterfelijkheid en materialisme. Hoewel accuraat getekend door de vaardige tekenaar Marvano, valt door sommige slordigheden niet te ontkomen aan de indruk van clichématig productiewerk. Niet bijzonder, maar ook niet schadelijk voor de jonge lezers ondanks enkele obligate blootscènes en wat geweld.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia

Suggesties