Strip
Nederlands

Anna van de 1000 dagen

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Het is het jaar 2075 en het draait allemaal om de mysteries rond de eeuwige jeugd en de onsterfelijkheid. In deze onwaarschijnlijke, maar niet ondenkbare toekomst, laat Julius Stileman zijn cliënten een fortuin betalen voor een kuur, waardoor ze hun leven met tien jaar kunnen verlengen. Dallas Barr, die zijn hele fortuin heeft verloren, kan een dergelijke behandeling niet betalen. Maar hij is dan
Titel
Anna van de 1000 dagen
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Anna des mille jours
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005 | Andere uitgaven
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-563-2

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dankzij speciale behandeling kunnen mensen in de toekomst hun leven met tien jaar verjonging verlengen. Voormalig soldaat Dallas Barr is een van de uitverkorenen; hij heeft zelfs een speciale band met de dokter die dit exclusieve procédé uitbaat. In dit vijfde deel van de serie wordt Barr geconfronteerd met een vrouw die beweert zijn dochter te zijn en een levensverlengende behandeling opeist. Ondanks dna-overeenkomsten blijkt zij echter een oplichtster die de Balkan-oorlog is ontvlucht. Een intelligent stripverhaal dat zich weliswaar in de toekomst afspeelt, maar veel herkenbaars uit onze huidige samenleving laat zien. Politiek, genetica, volkerenmoord: allerlei hedendaagse vraagstukken komen min of meer terzijde aan de orde. Een goed scenario in combinatie met een prettige tekenstijl levert een prima stripalbum op.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia