Strip
Nederlands

De laatste wals

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
De verjongingskuur van lord Stileman heeft de aarde een stabiliteit gegeven die sinds het begin van de moderne tijd was verdwenen. Deze geniale oude hippie heeft de wereld namelijk bevrijd van de superrijken... Voortaan moeten de rijken dansen naar de pijpen van de almachtige lord. Hij verkoopt hun de eeuwigheid in termijnen van tien jaar tegen het tarief van minstens één miljoen pond per behandel
Titel
De laatste wals
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La dernière walse
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005 | Andere uitgaven
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-593-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dallas Barr heeft tien jaar lang de rol gespeeld van zijn vriend, Julius Stileman. Het kostte hem bijna zijn leven. Dan onthult Julius nog meer geheimen. Intussen woedt er een oorlog in de ruimte. Op Aarde lijkt de chaos te regeren; misschien ligt er een toekomst voor hem op Mars? Hij verzaakt in ieder geval het eeuwige leven in ruil voor de liefde. Dit stripalbum is het zevende en laatste deel in de reeks Dallas Barr van Marvano (tekeningen) en Haldeman (tekst). Dit Antwerps-Amerikaanse duo werd beroemd door hun driedelige succesreeks 'De eeuwige oorlog', gebaseerd op een roman van Haldeman. Deze reeks werd gevolgd door een andere trilogie, 'Een nieuw begin'. 'Dallas Barr' is getekend in een wat hoekige, realistische stijl met dito kleurgebruik. Volgens kenners heeft deze reeks hetzelfde hoge niveau als de eerder genoemde series. Kennis van die voorgaande delen is echter noodzakelijk om dit verhaal te kunnen begrijpen.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia