Strip
Nederlands

Dodemanshand

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Dallas Bar. Honderd tweeëndertig jaar. Op één na oudste mens op aarde. Over hooguit tien dagen is zijn zesde Stileman-verjongingskuur uitgewerkt. voor een nieuwe behandeling heeft hij een miljoen pond nodig. Zonder dag geld zal hij sterven... En hij heeft juist zijn laatste cent verloren bij het pokeren.
Titel
Dodemanshand
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Immortalité a vendre
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-559-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het jaar 2075. Na een 'fluwelen' revolutie verklaren de Florida Keys, de eilanden tussen Cuba en het vaste land, zich onafhankelijk van de Verenigde Staten. De grootindustrieel Stileman is verontrust. Zijn op Key West gevestigde privé-ziekenhuis, dat bekend is om zijn unieke, levensverlengende verjongingskuren, is aangevallen en in gevaar. Stileman stuurt zijn 132 jaar jonge vriend Dallas Barr naar de Keys om de problemen op te lossen. Ook voor Barr is het van groot belang dat de kliniek wordt gered. Zijn kuur is uitgewerkt. Binnen tien dagen moet hij een nieuwe behandeling ondergaan, anders zal hij sterven... Een adembenemend stripverhaal vol spanning en avontuur. Fraai (realistisch) tekenwerk, smaakvol ingekleurd. Alleen de lettering had iets beter gekund,- hoewel die goed leesbaar is. Warm aanbevolen aan lezers van 13 jaar en ouder.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia