Strip
Nederlands

Eerste kwartier

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Sinds het begin van de 21ste eeuw is onsterfelijkheid een realiteit geworden. In de verjongingsklinieken van lord Julius Stileman kan iedereen zijn vergane jeugd terugkrijgen. Alleen: het kost je een miljoen pond. Als je dan weer jong bent, begint de race tegen de tijd. Want de behandeling heeft maar effect gedurende tien jaar. Dan moet je weer opnieuw een miljoen ophoesten. Om de tien jaar sta je
Titel
Eerste kwartier
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005 | Andere uitgaven
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-561-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de nabije toekomst vindt levensverlenging plaats door gebruik te maken van een bepaalde grondstof. Wanneer de aanmaak hiervan in gevaar komt, wordt een detective ingeschakeld om de productie ervan te verzekeren. Een sciencefiction-stripverhaal waarin de scenarist op intelligente wijze een moralistisch onderwerp weet uit te diepen. De tekenaar brengt het geheel filmisch in beeld. Aantrekkelijk stripverhaal dat ondanks de minder gemakkelijke verhaallijn redelijk toegankelijk blijft.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia