Strip
Nederlands

Exodus

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Na de Eeuwige Oorlog hebben veel veteranen zich gevestigd op Middenvinger, de enige planeet waar men zich nog voortplant op de goede oude zoogdierenmannier. Het heelal wordt gecontroleerd door twee klonenrassen : de Tauranen (de oude vijand) en Mens-met-hoofdletter, de laatste stap in de evolutie van homo sapiens. De veteranen en hun nakomelingen zijn rariteiten geworden. Het zijn individuen. Ze
Titel
Exodus
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Exode
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2002 | Andere uitgaven
56 p. : ill.
ISBN
90-6793-636-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kleurrijke sf-strip. De mens is op Aarde alleen nog maar een groep van klonen die communiceren via de grote boom. Daarmee lijken ze op een buitenaardse levensvorm die ook geen individuen heeft. Alleen op één planeet komen nog echte mensen voor, met eigen genen. Maar de klonen dringen op en de mensen besluiten om in een supersnel ruimteschip te vertrekken en pas duizenden jaren later terug te keren. Dat vertrek gaat echter niet zo maar. Een boeiende strip: apart, vaak beschouwelijk, goede tekeningen en een verrassend plot. Deel twee van een verhaal van drie delen, dus de andere delen zijn nodig om het verhaal echt te kunnen waarderen.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia