Strip
Nederlands

Nieuwe maan

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Voor wie eenmaal in de tredmolen van Stilemans verjongskuur zit, is er geen weg terug. Om de tien jaar moeten de zogenaamde 'onsterfelijken' minimum een miljoen pond ophoesten voor een nieuwe behandeling, zoniet sterven ze. Snel. Wat niemand weet, is dat lord Julius Stileman die periode van tien jaar opzettelijk en kunstmatig inbouwt in de behandeling. Hij heeft daar zijn redenen voor. Goede reden
Titel
Nieuwe maan
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Nouvelle lune
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-562-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de toekomst kunnen mensen met geld hun leven laten verlengen door middel van een behandeling. Verschillende machtsgroepen proberen het alleenrecht op deze kuur aan te tasten. Dit kleurenstripalbum is het vierde in een reeks waarin tekenaar en auteur op intelligente wijze het thema van onsterfelijkheid behandelen. Het verhaal is soms wat minder gemakkelijk te volgen, deels door een filosofische uiteenzetting, maar de grafische uitbeelding stijgt uit boven de doorsnee strip.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia