Strip
Nederlands

Openbaring

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Aan boord van het sterrenschip Time Warp zijn honderdvijfig veteranen van de Eeuwige Oorlog en hun nakomelingen op weg naar de toekomst. Als laatste overlevende individuen willen ze ontsnappen aan de fluweelzachte, vertikkende overheersing van twee klonen rassen: Mens-Met-Hoofdletter en de Tauranen (de oude vijand). Maar het lijkt wel alsof het universum zelf hen tegenwerkt. Uiteindelijk moeten ze
Titel
Openbaring
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Révélation
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2003 | Andere uitgaven
56 p. : ill.
ISBN
90-6793-701-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een kleurrijke, sciencefiction-ballonstrip. De laatste vertegenwoordigers van het menselijk ras vluchten in een sterrenschip. Ze proberen hun eigen persoonlijkheid te bewaren. De standaard gekloonde mens kent geen individuën meer en het ras van een verre ster, de Tauranen, heeft een collectief bewustzijn. Na een zwerftocht door tijd en ruimte krijgen ze te maken met een hogere macht. Is het God en wat betekent het voor de overblijvende mensen? Dit is het derde deel van de serie van drie over de 'eeuwige oorlog'. Het kan niet los gelezen worden van de overige delen. Goed getekend en met een verrasssend scenario. Er blijven meer vragen over dan worden beantwoord. En dat geeft deze reeks iets mysterieus. Boeiende, eigentijdse SF van meer dan gemiddelde kwaliteit.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia