Strip
Nederlands

Sarabande

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
2095. Julius Stileman, de puissant rijke industrieel die het monopolie op de onsterfelijkheid bezit, is bezig de greep op zijn imperium te verliezen... En zijn vriend Dallas Barr, zijn grootste troef, is al bijna tien jaar onvindbaar. De ex-oliemagnaat Habib al Shara en zijn bondgenoot Ricardo Garibaldi hebben hun Stileman-behandeling afgebroken en zijn toch nog steeds in leven. Omdat ze ervan ov
Titel
Sarabande
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2005 | Andere uitgaven
48 p. : ill.
ISBN
90-5581-564-0 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een toekomstige wereld regeert Lord Julius Stileman met een methode om het leven met tien jaar te verlengen. De prijs die daarvoor betaald moet worden, is dermate hoog dat slechts enkelen daarvoor in aanmerking komen. De belangen van verschillende mensen en groeperingen worden in dit stripverhaal op thrillerachtige wijze verweven. Een afronding krijgt het verhaal pas echter in een volgend slotalbum. Weliswaar speelt het verhaal ruim tachtig jaar in de toekomst, toch is het voor de hedendaagse lezer goed in te voelen. De maatschappijkritische ondertoon van dit intelligente stripverhaal heeft dan ook veel samenhang met onze huidige samenleving.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia