Strip
Nederlands

Verloren vrede

Joe Haldeman (scenarist), Marvano (illustrator)
Er bestaan geen afstanden meer, zegen ze, maar dat is kletskoek. In de wereld waarin ik beland ben, spreekt niemand nog de taal die ik als kind geleerd heb. Kinderen worden niet meer uit een vrouw geboren. Ze worden gekweekt in broedmachines en er wordt geknoeid met de DNA-patronen. Heteroseks is een anachronistische perversie geworden. Ik ben een gedrocht: een hetero, op de wereld geworpen als ee
Titel
Verloren vrede
Scenarist
Joe Haldeman
Illustrator
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Une autre guerre
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2002
56 p. : ill.
ISBN
90-6793-626-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door alle tijdreizen en ruimtesprongen is de veterane Marygay Potter haar geliefde William kwijtgeraakt. Het is mogelijk dat William eeuwen jonger of eeuwen ouder is na alle tijdreizen. Een nieuwe oorlog geeft Marygay de kans haar zoektocht voort te zetten. De avonturen zijn van het zuivere sf-soort. De technische termen zijn soms verwarrend. Oorlogsgeweld en aanpassingen aan het menselijk lichaam zijn opvallende aspecten binnen het verhaal. Dit eerste deel is een vervolg op de alom geroemde trilogie van dezelfde auteurs 'De eeuwige oorlog' uit eind jaren tachtig van de vorige eeuw. Heldere kleuren in blauwtinten en prachtig gestileerde beelden zorgen voor een kwaliteitsstrip.

Over Joe Haldeman

Joe William Haldeman (Oklahoma City, 9 juni 1943) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver.

Zijn familie reisde veel en hij leefde als kind in Puerto Rico, New Orleans, Washington D.C. en Anchorage (Alaska). Haldeman studeerde astronomie aan de Universiteit van Maryland.

In het jaar van zijn afstuderen, 1967, werd hij opgeroepen voor het Amerikaanse leger om in de Vietnamoorlog te dienen, waar hij gewond raakte in actie. Door zijn belevenissen in Vietnam werd hij geïnspireerd tot zijn eerste roman War Year. Haldeman begon in 1983 met doceren aan het MIT.

Haldemans roman is The Forever War, ook op Vietnam gebaseerd. Dit boek won zowel de Hugo als de Nebula Award. Het boek werd door Belgische striptekenaar Marvano (pseudoniem van Mark van Oppen) omgewerkt tot een striptrilogie. De filmrechten van deze stripversie zijn gekocht door regisseur Ridley Scott, die de rechten van het boek niet kon verkrijgen. De samenwerking tussen de Haldeman en…Lees verder op Wikipedia

Suggesties