Boek
Frans

L'affaire Alaska Sanders : roman

Joël Dicker (auteur)
+1
L'affaire Alaska Sanders : roman
×
L'affaire Alaska Sanders : roman L'affaire Alaska Sanders : roman

L'affaire Alaska Sanders : roman

In de reeks:
Genre:
De moord op Alaska Sanders wordt heropend nadat een anonieme brief beweert dat de dader die al elf jaar in de gevangenis zit onschuldig is.
Titel
L'affaire Alaska Sanders : roman
Auteur
Joël Dicker
Taal
Frans
Uitgever
Genève: Rosie & Wolfe, 2022
574 p.
ISBN
9782889730001 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Moord, (on)schuld, (on)trouw, vriendschap en liefde zorgen voor spanning en verwarring. Op 2 april 1999 ziet pomphouder Lewis Jacob zijn mooie medewerkster Alaska nog. De dag erna wordt haar dode lichaam gevonden.In de proloog vertelt schrijver Marcus Goldman over zijn schrijverssucces. Marcus bewees de onschuld van zijn docent en vriend Harry voor moord op een vijftienjarig meisje dat in zijn tuin begraven lag. Daarna is Harry spoorloos. Marcus is vrijgezel en reist veel om samen te zijn met zijn nieuwe vriendin die pilote is. Hij stopt in Aurora waar Harry woonde en ontmoet onverwachts Perry Gahalowood van de Criminele Brigade. Nu, elf jaar later heeft Perry een anonieme brief gekregen over de onschuld van de dader. Destijds werd het rustige stadje Mount Pleasant waar iedereen elkaar kent, opgeschud door de gruwelijke moord. Perry gaat de zaak heropenen met zijn vriend Marcus. Dicker is een schrijver die de lezer niet meer loslaat tot de laatste pagina. Hij brak wereldwijd door met …Lees verder

Over Joël Dicker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Palrogg

Joël Dicker (Genève, 16 juni 1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde aan de faculteit rechten van de Universiteit van Genève. In 2010 behaalde hij zijn mastergraad.

Op 24-jarige leeftijd schreef hij Les Derniers Jours de Nos Pères, een novelle over de Special Operations Executive, een geheime Britse organisatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2010 won Joël Dicker de Prix des Écrivains Genevois, een prijs voor nog niet gepubliceerde manuscripten. In 2012, dus twee jaar nadat hij deze prijs gewonnen had, is Les Derniers Jours de Nos Pères in Frankrijk uitgegeven.

La Vérité sur l’Affaire Harry Quebert (De waarheid over de zaak Harry Quebert) is zijn tweede roman. Een spannend verhaal over een New Yorkse schrijver met schrijversblok, die op bezoek gaat bij zijn oude professor in New Hampshire. De schrijver stuit op een oude moordzaak die verband houdt met een oude liefdesgeschiedenis tussen zijn leermeester en een 15-jarige le…Lees verder op Wikipedia

Suggesties