Samen met Robin neemt Batman het op tegen Mr. Freeze en Poison Ivy, die als wraak Gotham City willen bevriezen
Onderwerp
Superhelden
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2009 | Andere uitgaves
1 blu-ray
Oorspr. opname
1997
Speelduur
125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Italiaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Koreaans, Chinees
EAN
5051888000717

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde Batmanfilm uit 1997 van Joel Schumacher met in de hoofdrollen George Clooney, Chris O'Donnell, Alicia Silverstone en Arnold Schwarzenegger. In deze film sluiten Mr. Freeze, een griezel die met een geweer mensen kan bevriezen en Poison Ivy, een schoonheid die kan doden met een kus, een pact waardoor Gotham City groot gevaar loopt. Peter van Bueren (Volkskrant): 'Naast twee kleurrijke schurken en een paar gevoelige momenten, draait Batman and Robin uitsluitend om het bekende special-effectcircus dat weliswaar knap en duur is, maar niet bijster origineel (...)'. Deze blu-ray bevat zeer veel extra's zoals commentaar van de regisseur, extra scènes, achter de schermen, diverse documentaires en muziekvideo's.

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek