Drama over een jonge vrouw die in dienst treedt bij een jonge man die aan leukemie lijdt en een liefdesverhouding met hem begint
Titel
Dying young / dir. by Joel Schumacher ; screenplay by Richard Friedenberg ; based upon the novel by Marti Leimbach
Regisseur
Joel Schumacher
Scenarist
Richard Friedenberg
Naar het werk van
Marti Leimbach
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1991
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Ondertiteling : Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans Taalkeuze : Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans
EAN
8712626012283

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1991 onder regie van Joel Schumachter. In de hoofdrollen spelen Julia Roberts en Campbell Scott. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman (in het Nederlands: Wintertij) van Marti Leimbach. Het verhaal speelt zich af in een villa in San Francisco en verplaatst zich later naar de kust van het Noord-Californische plaatsje Mendocino. Een man van tegen de dertig (Scott) lijdt al tien jaar aan leukemie die met agressieve chemotherapie wordt bestreden. Hij leidt een teruggetrokken leven in een appartement van zijn rijke vader. Om hem te verzorgen en bij te staan neemt hij een jonge, aantrekkelijke vrouw (Roberts) aan. De liefde die tussen Scott en Roberts ontstaat overwint het milieuverschil. De Speelfilmencyclopedie geeft 2 sterren en noemt het een 'Stijlvol in beeld gebracht melodrama dat de 'love story' van 1991 zou moeten zijn. Roberts past goed in haar rol, de romantische momenten mogen er zijn, maar als echt zakdoekendrama schiet het toch te kort. Ook gee…Lees verder

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia