Zijn leven lang heeft Bill Foster zich keurig aan de regels gehouden. Waneer hij op een bloedhete dag in de file staat slaan bij hem de stoppen door
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Falling down / dir. by Joel Schumacher ; written by Ebbe Roe Smith
Regisseur
Joel Schumacher
Scenarist
Ebbe Roe Smith
Componist
James Newton Howard 1951-
Acteur
Michael Douglas Robert Duvall
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 1999
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 108 min.
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans en het Italiaans Ondertiteling : Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931126489

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze Amerikaanse speelfilm van regisseur Joel Schumacher speelt Michael Douglas de hoofdrol van een hardwerkende Amerikaan die zich zijn hele leven keurig aan de regels heeft gehouden. Wanneer hij op een bloedhete dag midden in een file staat, slaan bij hem de stoppen door. Hij stapt uit zijn auto en al zijn opgekropte woede en frustratie ontladen zich volledig. Een politieagent, gespeeld door Robert Duvall, probeert een eind te maken aan de terreur die de man inmiddels over de hele stad uitoefent. Volgens de Volkskrant '(...) een sterke, bekwaam gemaakte thriller, rechtlijnig in zijn vorm, maar eerder neutraal dan conservatief. Als typische Hollywood productie vanzelfsprekend gericht op een groot, blank en merendeels behoudend publiek, maar net genoeg genuanceerd om hem serieus te nemen als een oprechte poging een actueel portret te geven van de Amerikaanse maatschappij. Niet uitsluitend vrijblijvend amusement.'

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek