Thriller waarin een man in een telefooncel gebeld wordt door een anonieme man die hem onder schot houdt en alles van hem weet
Titel
Phone booth
Regisseur
Joel Schumacher
Scenarist
Larry Cohen
Componist
Harry Gregson-Williams 1961-
Acteur
Colin Farrell Forest Whitaker Kiefer Sutherland 1966-
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
ca. 78 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712626014096

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een thriller van Joel Schumacher (Cousins, Flawless, Flatliners) met in de hoofdrollen Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker. Stu Shepart (Farrell) is een arrogante Newyorkse publiciteitsmanager. Wanneer hij in een openbare telefooncel de telefoon aanneemt, krijgt hij een anonieme man (Sutherland) aan de lijn die zegt hem onder schot te hebben en die alles van hem weet. Een paar waarschuwingsschoten laten zien dat het ernst is. Terwijl de politie en de media de cel omringen, volgt de komende uren een psychologisch kat en muis spel. De recensenten zijn verdeeld in hun mening. Dana Linssen (NRC 11-6-'03) vindt Farrell overtuigend en de film 'best onderhoudend en spannend', maar als geheel niet overtuigend. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 12-6-'03) noemt Farrell 'bij vlagen briljant' en de film een meeslepende thriller, waarin de spanning tot het laatst gehandhaafd blijft: 'Voor deze thriller zou zelfs Hitchcock zich niet hoeven te schamen.'

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties