Zeven jongeren worden gevolgd in hun onderlinge vriendschap en hun verschillende persoonlijke en maatschappelijke ontwikkelingen
Titel
St. Elmo's fire / dir. by Joel Schumacher ; written by Joel Schumacher and Carl Kurlander
Regisseur
Joel Schumacher
Scenarist
Carl Kurlander
Acteur
Emilio Estevez Rob Lowe Andrew McCarthy Demi Moore Judd Nelson Ally Sheedy
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2009
1 blu-ray
Oorspr. opname
1985
Speelduur
108 min.
Aantekening
Taalkeuze : Egels, Frans, Duits Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712609660494

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 1985 van Joel Schumacher (Batman forever; Batman & Robin; A time to kill), met Emilio Estevez, Rob Lowe, Demi Moore en Andie MacDowell. Zeven studenten ontmoeten elkaar tijdens hun studie regelmatig in St. Elmo's Bar. Ná hun studie maken ze kennis met het echte leven. De film volgt hun onderlinge relaties en hun persoonlijk en maatschappelijke ontwikkeling. Gordon Sullivan (Dvd Verdict,i / 24-8-'09) geeft 85 (van 100) punten en vindt de film qua onderwerp (een inkijkje in het ik-tijdperk) wel wat verouderd, maar de blu-ray heel goed met nieuwe interessante extra's. De Speelfilmencyclopedie gaf 2½ ster en schreef: 'Vlotte film over het groeiproces van jonge volwassenen met veel gevoel voor humor gebracht, maar te oppervlakkig in vergelijking met andere jongerenfilms uit deze periode. (...) Goede vertolking van de jonge, veelbelovende cast. Als extra bevat de blu-ray commentaar van de regisseur, documentaires, verwijderde scènes.

Over Joel Schumacher

Joel Schumacher (New York, 29 augustus 1939 - aldaar, 22 juni 2020) was een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Filmografie

  • 2011 - Trespass
  • 2010 - Twelve
  • 2008 - Blood Creek
  • 2007 - The Number 23
  • 2004 - The Phantom of the Opera
  • 2003 - Veronica Guerin
  • 2002 - Phone Booth
  • 2002 - Bad Company
  • 2000 - Tigerland
  • 1999 - Flawless
  • 1999 - 8MM
  • 1997 - Batman & Robin
  • 1996 - A Time to Kill
  • 1995 - Batman Forever
  • 1994 - The Client
  • 1993 - Falling Down
  • 1991 - Dying Young
  • 1990 - Flatliners
  • 1989 - Cousins
  • 1987 - The Lost Boys
  • 1985 - St. Elmo's Fire
  • 1983 - D.C. Cab
  • 1981 - Th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties