Boek
Nederlands

Kippenplezier voor elke tuin : ecologisch kippen houden

Johan Deblaere (auteur), Geert Gommers (auteur)
+1
Kippenplezier voor elke tuin : ecologisch kippen houden
×
Kippenplezier voor elke tuin : ecologisch kippen houden Kippenplezier voor elke tuin : ecologisch kippen houden

Kippenplezier voor elke tuin : ecologisch kippen houden

Oog in oog staan met een Brugse vechter, op stok gaan met een Antwerps baardje, de clown uithangen zoals een Japanse Chabo of vertederd worden door de donzige aanblik van een Zijdehoen: het kan allemaal na het lezen van dit boek.
Welk kippenras je ook wil houden in je tuin, van belang is het welzijn van elke kip. Een kippeneigenaar zal zeker genieten van het zorgeloze scharrelgedrag van zijn
Onderwerp
Kippen
Titel
Kippenplezier voor elke tuin : ecologisch kippen houden
Auteur
Johan Deblaere Geert Gommers
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: VELT, 2006
ISBN
9080662232 9789080662230
Plaatsingssuggestie
(ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Vlaamse Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren geeft deze keer actuele, uitgebreide informatie over alle aspecten van het houden van kippen op een natuurlijke wijze. Hierbij staat hun welzijn centraal. Alleen het historisch overzicht is summier. Uit de hoofdstukken over de natuurlijke kenmerken van kippen, de aanschaf ervan, hun totale verzorging, het broeden en hun producten blijkt de jarenlange ervaring en aandacht van de leden van VELT. Via het grote aantal karakteristieken van Belgische (!) en Nederlandse hoenders is de keuze van een geschikte soort mogelijk. Alle kleurenfoto's zijn van gemiddelde kwaliteit. De lijst met nuttige adressen en de uitgebreide bibliografie zijn handig. Al geschikt voor liefhebbers, die pas beginnen met kippen houden.