Makkelijk lezen
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Onder de Paramariboom

Johan Fretz (auteur), Frans Van Duijn (vertaler)
Een Nederlandse jongeman gaat op reis naar Suriname. Uit dit land komt zijn moeder. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Titel
Onder de Paramariboom
Auteur
Johan Fretz
Vertaler
Frans Van Duijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2019
101 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086964871 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Johannes is 29 en gaat voor het eerst naar Suriname. Hij heeft een Surinaamse moeder, een Nederlandse vader en is geboren en opgegroeid in Dordrecht. Autobiografisch verhaal in de ik-vorm. Af en toe kijkt Johannes terug naar zijn jeugd en speelt het verhaal in een andere tijd. Maar dit is goed te volgen. Zijn vader was vaak dronken en zijn moeder geestelijk niet stabiel. Toch spreekt Johannes met liefde over hen en zijn jeugd. Al geeft hij ook toe dat het niet altijd gemakkelijk was. In Suriname vallen veel puzzelstukjes op hun plek. Hij bezoekt het land ook gedeeltelijk samen met zijn moeder, wat hun band ten goede komt. De hoofdstukken heten dag 0 t/m dag 8, de tijd dat Johannes in Suriname is. Daarbinnen zijn subhoofdstukjes met titels als Ontwaken en Waterkant. Goede, vlotte bewerking van de originele uitgave in eenvoudig Nederlands (A2/B1) door Frans van Duijn voor mensen die lezen niet makkelijk vinden. Met het keurmerk Makkelijk Lezen. Fretz (1985) is schrijver en theatermaker…Lees verder

Over Johan Fretz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Johannes Danie͏̈l Christophorus (Johan) Fretz (Dordrecht, 1985) is een Nederlands schrijver, columnist en theatermaker.

Biografie

Johan Fretz is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie.

Hij debuteerde in 2010 als schrijver met het pamflet Hart voor kunst. In 2012 verscheen zijn eerste roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor De Bronzen Uil voor beste Nederlandstalige debuut. In 2018 volgde zijn tweede roman Onder de paramariboom. Met deze roman won Fretz de Nederlandse Boekhandelsprijs in 2019.

Als theatermaker reisde Fretz door het land met de solovoorstelling De zachtmoedige radicaal, gebaseerd op Onder de paramariboom. Hij werd met die voorstelling genomineerd voor de cabaretprijs Neerlands Hoop. Eerder was Fretz samen met Marcel Harteveld te zien als cabaretduo De Gebroeders Fretz.

Naast zijn werk als schrijver en theatermaker is Fretz colum…Lees verder op Wikipedia

Suggesties