Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Apollo

Johan Vandevelde (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In België heeft de fascistische Partij voor Natie en Orde de macht gegrepen. Jarne en Nathan willen in opstand komen, maar jongeren die niet in de pas lopen, verdwijnen in het heropvoedingsgesticht Purgatorium.
Onderwerp
Dictatuur, Fascisme, Verzet
Titel
Apollo
Auteur
Johan Vandevelde
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
642 p.
Oorspr. uitgever
Van Halewyck
Aantekening
Lettertype: Arial vet-22pt

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia