Daisy
Nederlands

De tijdspoort

Johan Vandevelde (auteur), Natalie Hulsen (verteller)
Het is het jaar 2138. Generaal Stratton heeft het op de nieuwe, geheime uitvinding van Rikkies vader gemunt. Daardoor belanden Rikkie (12) en zijn vriend in een spannend avontuur, waarbij ze in het jaar 1999 terechtkomen.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
De tijdspoort
Auteur
Johan Vandevelde
Verteller
Natalie Hulsen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2018
1 cd
Speelduur
6:30
Oorspr. uitgever
Scriptomanen
Aantekening
Vlaamse stem Stem: vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer de vader van de 12-jarige Rikkie in 2138 bedreigd wordt door de grootste misdadiger, generaal Stratton, worden Rikkie en zijn vriend door de tijdmachine, die zijn vader heeft uitgevonden, teruggeschoten naar 1999. Een spannend verhaal, waarin op een leuke manier een beeld gegeven wordt van de toekomst. Daardoor worden er wel enkele materialen en voorwerpen gebruikt, die niet direct duidelijk zijn. Het verhaal is in een vlotte stijl geschreven, met hier en daar toekomstige (plasmawapen, androïde) uitdrukkingen. Het is wel vreemd om overvallen te worden door een straatbende, waarvoor het woord boefjes gebruikt wordt. Hoewel het verhaal zijn geloofwaardigheid soms verliest door te veel toevalligheden, is het een spannend geheel, dat ook een beeld schetst van het leven nu en in 2138. Het omslag toont Rikkie, die met zijn plasmawapen tegen de androïden vecht. Voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia

Suggesties