Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Purgatorium

Johan Vandevelde (auteur)
+1
Purgatorium
×
Purgatorium Purgatorium
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Omdat België een fascistische dictatuur is geworden, heeft Jarne (14) zich aangesloten bij het verzet. Als hij gevangen wordt genomen en in het Purgatorium belandgt, de beruchte gevangenis voor minderjarigen, probeert zijn vriend Nathan hem te bevrijden. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Dictatuur, Fascisme, Verzet
Titel
Purgatorium
Auteur
Johan Vandevelde
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2019
379 p.
ISBN
9789463830799 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sinds de Belgische Partij voor Natie en Orde de macht heeft gegrepen, is België een fascistische dictatuur onder kanselier Devenne. Jarne (14) heeft zich aangesloten bij het verzet, maar is bij een operatie gearresteerd en overgebracht naar de befaamde gevangenis voor minderjarigen, het Purgatorium. Hier wordt hij ruw ondervraagd door onderzoeksrechter Somers, die mishandelingen niet schuwt. Ondertussen probeert Jarnes vriend Natham hem te bevrijden, maar zal hij hier in slagen? Spannende tweede roman in de trilogie 'Wolfsangel' van de Vlaamse jeugdauteur Vandevelde, die met zijn romans verschillende prijzen heeft gewonnen. Een intrigerend, spannend, vlot geschreven verhaal met een relevant thema en een goed opgebouwde plot. De personages worden goed uitgediept en levendig neergezet. Het verhaal weet tot het einde toe te boeien en het spannende einde maakt ook bij dit deel weer nieuwsgierig naar het derde, laatste deel. Vervolg op 'Apollo'*. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Johan Vandevelde

Johan Vandevelde (Brussel, 3 augustus 1973) is een Vlaams jeugdauteur en scenarist.

Levensloop

Vandevelde volgde de opleiding Audiovisuele Kunsten aan de filmschool RITS. In 1998 werd hij door een van zijn docenten aanbevolen voor een schrijfproef bij de Multimedia Group, waar op dat moment de laatste afleveringen van de serie Windkracht 10 werden ingeblikt. Johan Vandevelde werkte mee aan de strips gebaseerd op deze bekende televisiereeks en maakte deel uit van het oorspronkelijke creatieve team achter de televisiereeks Flikken.

In 2000 debuteerde Johan Vandevelde met het jeugdboek De tijdspoort, gebaseerd op een eerder geschreven scenario dat nooit gepubliceerd werd, en mocht hiervoor twee jaar later de eerste prijs van de Limburgse Kinder- en Jeugdjury in ontvangst nemen. In 2005 deed hij dit nog eens over met Na het Licht, deze keer bij de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Ook zijn derd…Lees verder op Wikipedia