Toon meer
Titel
Matthäus-Passion
Componist
Johann Sebastian Bach 1685-1750
Uitvoerder
Werner Güra  (tenor) Johannes Weisser  (bas) Sunhae Im  (sopraan) Bernarda Fink 1955- (alt) Topi Lehtipuu  (tenor) RIAS Kammerchor Akademie für Alte Musik Berlin  (orkest)
Dirigent
René Jacobs 1946-
Uitgever
Harmonia Mundi, 2013
2 cd's + dvd-video + boekje (174 p.)
Oorspr. opname
2012
Speelduur
02:38:30
Aantekening
Ook afspeelbaar als sacd Titel dvd-video: Rediscovering the Saint Matthew Passion, a film by Sarah Blum
EAN
3149020215661
CDR
DBX10897
Plaatsingssuggestie
31 - Missen, oratoria, cantates, passionen, ... (NBLC) K6 - Koorwerken (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

Plaatsbepaling

Bach's omvangrijke oeuvre werd door Wolfgang Schmieder thematisch voor het eerst gecatalogiseerd en gerubriceerd, aanvankelijk slechts ten behoeve van de Duitse muziekuitgeverij Breitkopf & Härtel als uitleen- en publicatiecatalogus, in de Bach-Werke-Verzeichnis (BWV). Het oeuvre valt met name op door groot componeertechnisch vakmanschap en – voor velen – een sterke emotion…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek