Toon meer
Titel
Missa 1733
Componist
Johann Sebastian Bach 1685-1750
Uitvoerder
Eugénie Warnier  (sopraan) Anna Reinhold  (sopraan) Carlos Mena  (alt) Emiliano Gonzalez Toro  (tenor) Konstantin Wolff  (bas) Pygmalion (FR) (koor;orkest)
Dirigent
Raphaël Pichon
Uitgever
Alpha, 2012
1 cd + boekje
Oorspr. opname
2011
Speelduur
00:51:04
EAN
3760014191886
CDR
DBX10575
Plaatsingssuggestie
31 - Missen, oratoria, cantates, passionen, ... (NBLC) K6 - Koorwerken (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duits componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek, vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat zij ook trachtten te evenaren.

Plaatsbepaling

Bach's omvangrijke oeuvre werd door Wolfgang Schmieder thematisch voor het eerst gecatalogiseerd en gerubriceerd, aanvankelijk slechts ten behoeve van de Duitse muziekuitgeverij Breitkopf & Härtel als uitleen- en publicatiecatalogus, in de Bach-Werke-Verzeichnis (BWV). Het oeuvre valt met name op door groot componeertechnisch vakmanschap en – voor velen – een sterke emotio…Lees verder op Wikipedia

Suggesties