Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Nadat een jonge vader is vermoord blijkt zijn 1-jarige zoontje te zijn verdwenen en zet de Zweedse politie alles op alles om hem te vinden voor het te laat is.
Titel
De schaduwlelie
Auteur
Johanna Mo
Vertaler
Bianca Cornelissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Skuggliljan
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023 | Andere uitgaven
400 p.
Verschijningsdatum
12-04-2023
ISBN
9789402712599 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit deel 2* in de Eilandmoorden-serie wordt ‘De nachtegaal’ eerst samengevat; daarna wordt de dader uit dat verhaal ter discussie gesteld en in het laatste hoofdstuk wordt een brug gelegd naar het vervolgdeel. Onbevredigend, want als lezer blijf je zitten met de prangende vraag: wie heeft die moord gepleegd? Nu zijn de Zweedse Hanna Duncker en haar partner Erik op zoek naar de moordenaar van een jonge vader en diens verdwenen zoontje van 1 jaar. Daarbij wordt elke gebeurtenis telefonisch teruggekoppeld aan hun baas. Tussen de speurhoofdstukken, die zes dagen beslaan, staan veertien terugblikken in de tegenwoordige tijd naar ‘de laatste dag’ van vader en zoon. Hoofdpersonages liegen veel, hebben geheimen voor elkaar en verlangen vooral naar relaties en kinderen. De spanning wordt opgeklopt, er wordt veel bij gehaald dat er niet toe doet zodat e.e.a. niet voelbaar wordt; zelfs de reden voor de moord lijkt twijfelachtig. Te veel personen, te lang uitgesponnen en een dader die uit de l…Lees verder

Over Johanna Mo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door BodilKristina

Johanna Mo (Kalmar, 27 maart 1976) is een Zweeds schrijfster van misdaadromans. Ze debuteerde in 2007 met haar eerste roman maar brak pas in 2013 door met haar misdaadromans.

Biografie

Johanna Mo groeide op in Kalmar. Ze studeerde aan de Universiteit van Stockholm en werkte als freelanceredacteur, vertaler en boekrecensent. Mo maakte haar literaire debuut in 2007 met de roman Får i mig mer liv than jag är va vid (uitgeverij Modernista). De roman kreeg gemengde maar overwegend positieve recensies. Haar tweede roman, Precis så illa är det (Modernista, 2010), kreeg positieve recensies.

In 2013 kwam haar eerste misdaadroman uit, Döden tänkte jag mig så (uitgeverij Forum) waardoor ze doorbrak in Zweden. Het boek draait om de vrouwelijke politiecommissaris Helena Mobacke. Tussen 2015 en 2019 volgden nog drie delen in deze reeks.

De Eilandmoordenreeks (Ölandsbrotten) met rechercheur Hanna Dunck…Lees verder op Wikipedia