Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket

John Boyne (auteur), Elinor Fuchs (vertaler)
+1
De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket
×
De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Barnaby, de jongste zoon van de familie Brocket, is heel anders dan de andere kinderen. Hij loopt niet, hij zweeft. Hij doet heel erg zijn best zich aan te passen aan zijn saaie, alledaagse familie, maar slaagt er niet in. Dan is zijn moeder hem zo zat, dat ze hem wegstuurt.
Onderwerp
Jezelf zijn, Identiteit
Titel
De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket
Auteur
John Boyne
Vertaler
Elinor Fuchs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The terrible thing that happened to Barnaby Brocket
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2022 | Andere uitgaven
240 p.
Verschijningsdatum
27-10-2022
ISBN
9789059900769 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vanaf zijn geboorte is Barnaby een kind dat de wetten van de zwaartekracht tart en rondzweeft. Zijn ouders, die zo normaal en onopvallend mogelijk willen leven, zijn de wanhoop nabij als blijkt dat Barnaby steeds de aandacht trekt en niet verandert. Wanneer Barnaby acht jaar is, laten ze hem ontsnappen in de lucht. Hij wordt opgenomen door twee dames in een luchtballon die hem naar Brazilië brengen. Barnaby maakt daarna een wereldreis – via New York, Canada, Ierland en zelfs een ruimtecapsule – terug naar Sydney, waar hij geboren is. Hij ontmoet allerlei mensen, die op hun eigen manier anders zijn en veelal door hun ouders in de steek zijn gelaten. Meestal zijn het behulpzame, getalenteerde mensen die trots zijn op hun eigenheid. Zo leert de dappere Barnaby zijn anders-zijn aanvaarden en appreciëren. Deze boodschap wordt geregeld expliciet verbeeld in taal en illustraties. Het verhaal is grappig, met ongewone personages en een grillig verhaalverloop. Dit is een fantasierijk en avontuu…Lees verder

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist.

Biografie

Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal dertien romans geschreven voor volwassenen, zeven romans voor jongeren en een verhalenbundel. Zijn boeken zijn in meer dan 50 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is in 2008 verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas) en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van Mutiny on the B…Lees verder op Wikipedia

Suggesties