E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket

John Boyne (auteur), Oliver Jeffers (illustrator), Elinor Fuchs (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Barnaby, de jongste zoon van de familie Brocket, is heel anders dan de andere kinderen. Hij loopt niet, hij zweeft. Hij doet heel erg zijn best zich aan te passen aan zijn saaie, alledaagse familie, maar slaagt er niet in. Dan is zijn moeder hem zo zat, dat ze hem wegstuurt.
Onderwerp
Anders zijn, Identiteit
Titel
De vreselijke belevenissen van Barnaby Brocket
Auteur
John Boyne
Illustrator
Oliver Jeffers
Vertaler
Elinor Fuchs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The terrible thing that happened to Barnaby Brocket
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
202 p. : ill.
ISBN
9789460235658 (e-boek)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over John Boyne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Barry O'Donovan

John Boyne (Dublin, 30 april 1971) is een Ierse schrijver en journalist. Boyne studeerde aan de Universiteit van Dublin en de Universiteit van Norwich waar hij de Curtis Brown Prijs won. Tijdens zijn tijd in Dublin werd zijn eerste werk gepubliceerd. Om in zijn onderhoud te voorzien werkte hij overdag in de boekhandelketen Waterstone's, terwijl hij tot laat in de avonden aan zijn boeken werkte.

John Boyne heeft in totaal elf romans geschreven voor volwassenen en vijf romans voor kinderen. Zijn boeken zijn in 48 talen uitgegeven.

Zijn bekendste boek De jongen in de gestreepte pyjama werd een bestseller. Wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek is inmiddels verfilmd (The Boy in the Striped Pyjamas), en kwam in Nederland in januari 2009 in de bioscopen.

In november 2008 verscheen de Nederlandse vertaling van Mutiny on the Bounty, getiteld De Scheepsjongen. Het vertelt het verhaal van de reis van het…Lees verder op Wikipedia

Suggesties