Titel
The thing
Regisseur
John Carpenter
Naar het werk van
John W. Campbell (jr.)
Acteur
Kurt Russell Wilford Brimley T.K. Carter 1956-
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2018 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1982
Speelduur
ca. 104 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Pools Ondertiteling: Nederlands,Engels, Frans, Duits, Portugees, Deens, Fins, Zweeds, Noors, Tsjechisch Naar het verhaal Who goes there? van John W. Campbell jr.
EAN
5050582049084 5053083169893

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Over John Carpenter

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Nathan Hartley Maas

John Howard Carpenter (Carthage (New York), 16 januari 1948) is een Amerikaans filmregisseur, producent, scenarioschrijver, acteur en componist van filmmuziek. Hij wordt door velen beschouwd als de grootste regisseur van moderne horror, hoewel hij ook films in een aantal andere genres heeft gemaakt.

Zijn films worden gekenmerkt door minimalistische verlichting en fotografie, trage camerabewegingen en zijn filmmuziek, die hij bijna altijd zelf schrijft. Hij zegt als filmmaker te zijn beïnvloed door Alfred Hitchcock, Howard Hawks en The Twilight Zone.

Biografie

Carpenter werd geboren in Carthage, in de staat New York en groeide op in Bowling Green, Kentucky. Hij studeerde aan de Western Kentucky University (waar zijn vader directeur van de muziekafdeling was) en later aan de University of Southern California, waar hij een Oscar voor zijn studentenfilm The Resurrection Of Broncho Billy won.

Lees verder op Wikipedia