Dvd
Engels
Een hippie en een museumconservatrice krijgen een moeizame relatie
Titel
Minnie and Moskowitz / written and dir. by John Cassavetes
Regisseur
John Cassavetes
Acteur
Gena Rowlands Seymour Cassel
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
1971
Speelduur
114 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019004286

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een speelfilm uit 1971 van de invloedrijke Amerikaanse regisseur John Cassavetes (1929-1989), pionier van de onafhankelijke film. Hij maakte onder meer 'Shadows' en 'Faces'. In 'Minnie and Moskowitz' zien we in de hoofdrollen Cassavetes' vrouw Gena Rowlands en Seymour Cassel. Minnie is museumconservatrice en heeft na een aantal mislukte relaties geen vertrouwen meer in de liefde. Ze ontmoet de onbehouwen hippie Seymour Moskowitz met wie ze een moeizame relatie krijgt. De Speelfilmencyclopedie (zesde editie, 1995) gaf drie sterren: '(...) Geslaagde mixture van de Hollywoodfilm en de underground. Het werd een volwaardige produktie in de Hollywoodtraditie, zonder dat Cassavetes toegaf aan de conventies van commerciële films als 'Love story'. Het scenario van Cassavetes zelf is vlotter en gemakkelijker te volgen dan die van zijn vroegere films. (...)' Er zijn geen extra's.

Over John Cassavetes

John Nicholas Cassavetes (New York, 9 december 1929 – Los Angeles, 3 februari 1989) was een Amerikaans acteur en filmmaker. Cassavetes was een van de eerste regisseurs wiens films onafhankelijk van Hollywood-studio's tot stand kwamen. Hij wordt derhalve veelal beschouwd als een pionier van de Amerikaanse onafhankelijke film.

Cassavetes werd zowel als acteur (voor The Dirty Dozen), regisseur (voor A Woman Under the Influence) en als scenarioschrijver (voor Faces) genomineerd voor een Oscar. Negen andere filmprijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder de Gouden Leeuw op het Filmfestival Venetië (voor Gloria) en de Gouden Beer op het Internationaal filmfestival van Berlijn (voor Love Streams).

Biografie

Cassavetes studeerde in 1950 af aan de American Academy of Dramatic Arts, waar hij zijn vrouw Gena Rowlands leerde kennen. Zij kregen samen drie kinderen, waaronder de latere regis…Lees verder op Wikipedia