Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kroniek van de familie Wapshot

John Cheever (auteur), Guido Golüke (vertaler)
De soms tragikomische levens van de leden van het Wapshot-gezin in de streek rondom het Amerikaanse Boston.
Titel
Kroniek van de familie Wapshot
Auteur
John Cheever
Vertaler
Guido Golüke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Wapshot chronicle
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Van Gennep, 2013
332 p.
Aantekening
Word vervolgd door: Schandaal in de familie Wapshot
ISBN
9789461641694 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze debuutroman van de Amerikaanse auteur John Cheever (1912-1982) volgt de levens van de leden van het Wapshot-gezin in de streek rondom het Amerikaanse Boston. Leander is liefdevol als vader, maar enigszins incapabel als kapitein van een toeristische boot en soms met zijn gedachten helemaal elders; zijn vrouw Sarah heeft het idee om de boot om te toveren tot een drijvend winkeltje; en hun zoons Moses en Coverly trekken op aandringen (en onder dwang) van hun rijke tante Honora van huis weg op zoek naar hun eigen bestemming (die voor beiden zowel liefde met hindernissen als banen met problemen brengt). De schrijver is voornamelijk bekend van zijn latere korte verhalen, en ook deze roman leest meer als een verzameling licht bizarre en soms tragikomische schetsen, maar de vriendelijke toon, de warme menselijkheid en de inventiviteit houden dit schip toch ruimschoots drijvend. Liefhebbers van John Irving zullen misschien ook wel veel van hun gading vinden in deze uitstekende vertaling d…Lees verder

Over John Cheever

John Cheever (Quincy, 27 mei 1912 - Ossining, 18 juni 1982) was een Amerikaans auteur. Net als John Updike en Richard Yates wist Cheever de achterkant van de Amerikaanse droom te tonen in korte verhalen, die vanaf de jaren 50 in tijdschriften als The New Yorker verschenen.

Het grootste deel van zijn verzamelde verhalen zijn gebundeld in The stories of John Cheever, waarvan een selectie in het Nederlands is verschenen als De Verhalen (2008). Deze vertaling van Else Hoog kwam eerder al uit in 1987.

Een vertaling van zijn dagboeken, The Journals of John Cheever is in Nederland uitgekomen onder de titel Verscheurde Stilte (1993), in een vertaling van Frank van Dixhoorn.

In 1979 ontving Cheever de Pulitzer Prize.

Bibliografie

  • The Way Some People Live (1943)
  • The Enormous Radio and Other Stories (1953)
  • Stories (met Jean Stafford, Daniel Fuchs, and William …Lees verder op Wikipedia