Thriller over een rechtenstudent die tevens een echte 'rounder', een pokerspeler in hart en nieren, is.
Onderwerp
Poker
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2000 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 116 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Breedbeeldeditie
EAN
8713045200343

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde thriller (uit 1998) van de Amerikaanse regisseur John Dahl (o.a. The Last Seduction en Unforgettable). Pieter Steinz (NRC 13-1-1999): 'Het is een oud verhaal: een man raakt onder de invloed van een verkeerde vriend verslaafd, en wordt uiteindelijk gered door de liefde van een vrouw. Maar in Rounders (...) worden de clichés op hun kop gezet. Niet alleen omdat het dit keer draait om poker in plaats van drank en drugs. Even origineel is de keuze voor de hoodrolspeler (...) Matt Damon (...) die het afgelopen jaar groot werd met innemende personages (...) Na Good Will Hunting en Private Ryan is Damon (...) een 'rounder' (beroepspokeraar) met geniale trekjes die zijn oude stiel eraan geeft als hij al zijn collegegeld kwijt raakt bij een iets te overmoedig spelletje (...). Wie gevoelig is voor de mystiek van het pokeren (...) zal Rounders de kitscherige uitglijers en het af en toe slappe verhaal vergeven. Sjoelers en scrabbelaars hebben iets anders om naar uit te kijken: het spel van …Lees verder

Over John Dahl

CC BY 3.0 - Foto van/door Gustavo Fernandez at https://www.flickr.com/photos/gafl/

John Dahl (Billings, 1956) is een Amerikaans scenarioschrijver en regisseur. Hij werd genomineerd voor onder meer twee Independent Spirit Awards voor Red Rock West, voor een Directors Guild of America Award voor The Last Seduction en voor de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië voor Rounders.

De Engelse regisseur Nigel Dick bezorgde Dahl in 1987 zijn schrijfdebuut toen hij van de door hem, David W. Warfield en Dick zelf geschreven misdaadthriller P.I. Private Investigations een film maakte. Twee jaar na dato verfilmde Dahl zijn volgende scenario Kill Me Again zelf en maakte daarmee zijn regiedebuut. Na ook het door hemzelf en zijn broer Rick Dahl geschreven Red Rock West geregisseerd te hebben, kroop hij in 1994 bij het maken van The Last Seduction voor het eerst in het regisseursstoeltje om een verhaal uit de pen van een ander (in dit geval Steve Barancik) tot bioscoopfilm te maken.

Behalve…Lees verder op Wikipedia

Suggesties