Frank Falenczyk is een huurmoordenaar met een alcoholprobleem en wordt door de maffiafamilie waarvoor hij werkt naar San Francisco gestuurd om na te denken over zijn probleem. Het leven als burgerman valt hem echter ook zwaar
Titel
You kill me
Regisseur
John Dahl
Acteur
Ben Kingsley Téa Leoni Luke Wilson
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 89 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045214609

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse zwarte komedie uit 2007 van John Dahl, met Ben Kingsley, Téa Leoni e.a. Frank Falenczyk is een huurmoordenaar met een alcoholprobleem en wordt door de maffiafamilie waarvoor hij werkt naar de AA in San Francisco gestuurd om na te denken over zijn probleem. Het leven als burgerman valt hem echter ook zwaar. Want met een baan, een huis en een vriendin heeft hij de neiging nog meer te drinken. Rianne van der Molen (Algemeen dagblad 27-9-'07) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) meer dan vermakelijk en verfrissend in het genre.' Peter de Bruijn (NRC 26-9-'07): 'Ben Kingsley is innemend en geestig als de sukkelige gangster (...) Toch komt You kill me nooit helemaal van de grond, door de onwaarschijnlijkheden in het scenario, de weinig verrassende bijfiguren en de te directe pogingen tot oneliners.' Ronald Ockhuysen (Volkskrant 27-9-'07) geeft 3 (van 5) sterren: 'Kingsley slaagt erin als de slonzige moordenaar Frank een snaar te raken.' De dvd bevat geen extra's.

Over John Dahl

CC BY 3.0 - Foto van/door Gustavo Fernandez at https://www.flickr.com/photos/gafl/

John Dahl (Billings, 1956) is een Amerikaans scenarioschrijver en regisseur. Hij werd genomineerd voor onder meer twee Independent Spirit Awards voor Red Rock West, voor een Directors Guild of America Award voor The Last Seduction en voor de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië voor Rounders.

De Engelse regisseur Nigel Dick bezorgde Dahl in 1987 zijn schrijfdebuut toen hij van de door hem, David W. Warfield en Dick zelf geschreven misdaadthriller P.I. Private Investigations een film maakte. Twee jaar na dato verfilmde Dahl zijn volgende scenario Kill Me Again zelf en maakte daarmee zijn regiedebuut. Na ook het door hemzelf en zijn broer Rick Dahl geschreven Red Rock West geregisseerd te hebben, kroop hij in 1994 bij het maken van The Last Seduction voor het eerst in het regisseursstoeltje om een verhaal uit de pen van een ander (in dit geval Steve Barancik) tot bioscoopfilm te maken.

Behalve…Lees verder op Wikipedia

Suggesties