Braille Nederlands

Halt in gevaar

John Flanagan (auteur)

Halt in gevaar

John Flanagan (auteur)
  • Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In de reeks:
Sekteleider Tennyson is gevlucht uit Clonmel. Will, Halt en ridder Arnaut zetten de achtervolging in. Als Will en Halt in een hinderlaag lopen, raakt Halt gewond.
Titel
Halt in gevaar
Auteur
John Flanagan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Halt's Peril
Uitgever
Brussel: Luisterpunt, 2010
21 banden
Oorspr. uitgever
Gottmer
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Ook in de collectie als:

Braille: Nederlands
E-boek: Nederlands
Daisy: Nederlands
Luisterboek: Nederlands

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Will, Halt en Arnaut hebben de sekte van Tennyson en zijn volgelingen in Clonmel opgerold, maar Tennyson is ontsnapt. Hij vlucht het land uit om elders nieuwe volgelingen te zoeken. Tijdens de achtervolging door Picta en Araluen stuiten Halt en Will op twee scherpschutters. Halt raakt gewond door een van hun pijlen. Het lijkt niet ernstig, maar algauw blijkt dat er gif op de pijl zat. Kan Halt nog gered worden? Negende deel in de populaire serie 'De Grijze Jager', waarin onlangs het elfde deel verscheen, 'De Verloren Verhalen'*. Vlot verteld verhaal, met de nodige humor in de dialogen. De zinnen lopen beter dan in de vorige delen. De auctoriale verteller springt soms even vooruit in de tijd om de lezer nieuwsgierig te maken of het perspectief gaat van de Grijze Jagers en Arnaut naar Tennyson, om spanning op te wekken. Het verhaal bestaat voornamelijk uit actie en dialogen. Er zijn weinig beschrijvingen van omgeving en karakters, waardoor de karakters niet erg zijn uitgewerkt. Voorin s…Lees verder

De Grijze Jager. Halt in gevaar

De Grijze Jagers Halt en Will hebben in Clonmel ingegrepen toen Tennyson en zijn volgelingen de mensen afpersten en de streek onveilig maakten. Nadat Tennyson koning Ferris, de broer van Halt, vermoordde, kon hij ontsnappen. Maar Halt en Will zetten de achtervolging in. Samen met Arnaut, de jonge ridder, zullen ze jacht maken op Tennyson en zijn aanhangers. De geduchte Genovese scherpschutters met hun kruisbogen maken het hen niet gemakkelijk. Halt wordt getroffen door één van hun giftige pijlen en zal niet lang meer leven.
Weeral een boeiend verhaal over de Grijze Jagers, die hun leven op het spel zetten voor gerechtigheid. De medische kennis van Malcolm uit boek 5 komt nu van pas.
De reeks over De Grijze Jager gaat nooit vervelen. Integendeel, je raakt eraan verslaafd!