Boek
Engels
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The French lieutenant's woman

John Fowles (auteur)

The French lieutenant's woman

In de reeks:
Een jongeman ontmoet een jonge vrouw die bedrogen is door een Franse zee-officier. Hij verbreekt zijn verloving en begint een verhouding met deze 'Sara', die hem uiteindelijk afwijst als echtgenoot.
Titel
The French lieutenant's woman
Auteur
John Fowles
Taal
Engels
Uitgever
London: Vintage books, [2015?] | Andere uitgaves
470 p.
ISBN
9780099478331 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over John Fowles

John Robert Fowles (Leigh-on-Sea, 31 maart 1926 - Lyme Regis, 5 november 2005), was een Engelse romanschrijver en essayist.

Levensloop

Fowles was een zoon van sigarenhandelaar Robert J. Fowles en onderwijzeres Gladys Richards. Na zijn eerste opleiding genoten te hebben aan Bedford School en Edinburgh University, studeerde hij aan New College, onderdeel van de Universiteit van Oxford. Hij studeerde hier zowel Frans als Duits. Het zwaartepunt van zijn studie kwam bij Frans te liggen. Na zijn studietijd ging Fowles lesgeven in Frankrijk, Griekenland en Engeland. Door het succes van zijn eerste roman kon hij zich toe gaan leggen op het schrijverschap.

In 1968 ging Fowles in het graafschap Dorset te Lyme Regis wonen. Het zou het decor worden voor zijn roman The French Lieutenant's Woman, waarin vooral het havenhoofd 'The Cobb' nadrukkelijk aanwezig is. In 1981 werd het boek verfilmd met een scenario van de Britse toneelschrij…Lees verder op Wikipedia