Na een enorm geldbedrag weggesluisd te hebben en zijn eigen begrafenis te hebben gee͏̈nsceneerd, duikt een jonge Amerikaanse advocaat onder in Brazilie͏̈ waar hij na vier jaar door de FBI gevonden en ontvoerd wordt naar de VS.
Titel
De partner
Auteur
John Grisham
Vertaler
Martin Jansen in de Wal Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The partner
Uitgever
Utrecht: A.W. Bruna Uitgevers, 2019 | Andere uitgaves
319 p.
ISBN
9789022995556 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na vier jaar intensieve research komt een team van privé-onderzoekers Patrick Lanigan op het spoor, dat leidt naar een klein stadje in Brazilië. In 1992 werd Patrick, toen een partner in het advocatenkantoor Bogan, Vitrano, Havarac & Lanigan, dood aangetroffen in zijn uitgebrande auto. Het lichaam was onherkenbaar verminkt. Enkele weken na zijn begrafenis bleek dat 90 miljoen dollar van een cliënt in rook was opgegaan, waarna het vermoeden ontstond dat Patrick minder dood was dan men aanvankelijk gedacht had. De rekening wordt hem thans gepresenteerd. Terug in de Verenigde Staten wacht hem een uitgebreid ontvangstcomité: zijn vroegere partners die hun zaak zagen verloren gaan, de benadeelde cliënt, de politie en de FBI, die willen weten wie er in zijn plaats begraven werd, en zijn 'weduwe' Trudy, die zich thans verplicht ziet de royale levensverzekeringsuitkering terug te storten.

In tegenstelling tot vorige romans van John Grisham speelt dit verhaal zich niet af binnen de besl…Lees verder
Na een enorm geldbedrag weggesluisd te hebben en zijn eigen begrafenis te hebben geënsceneerd, duikt een jonge Amerikaanse advocaat onder in een Braziliaans grensstadje. Na vier jaar vindt de FBI hem terug en ontvoert hem naar de Verenigde Staten. Daar wordt hij gemarteld om de verblijfplaats van het geld te weten te komen. In een typisch Amerikaanse rechtszaak sluit hij een deal: zij het geld, hij vrij. Intussen heeft zijn vriendin hoge beloningen geïnd voor het verraden van zijn onderduikadres. Daarvan hopen ze verder in aangenaam nietsdoen te leven. Avontuurlijke thriller tegen het decor van een juridisch steekspel. Actie en discussie wisselen elkaar af; vlot vertaald. Paperback, normale druk.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia

Suggesties