Na tien jaar komt Mitchell McDeere uit het getuigenbeschermingsprogramma en hij probeert een nieuw advocatenkantoor op te bouwen. Hij wordt benaderd door een mysterieus ander kantoor met een aantrekkelijk voorstel.
Titel
The firm. Part 1
Naar het werk van
John Grisham
Componist
Trevor Morris 1970-
Acteur
Josh Lucas Juliette Lewis
Taal
Engels
Uitgever
E One, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2012
Speelduur
12 x 45 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045245436

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Canadese tv-serie uit 2012, van Lukas Reiter (Boston legal, Law & Order), met onder meer Josh Lucas en Juliette Lewis. Deze serie pikt het verhaal op waar de film met Tom Cruise, naar het boek van John Grisham uit 1993 stopte. Mitch McDeere joeg toen een advocatenkantoor met maffiaconnecties over de kling. Nu, na tien jaar in het getuigenbeschermingsprogramma, lijkt de kust weer veilig. Mitch begint een eigen kantoor, dat verdacht snel belangstelling krijgt van een ander kantoor. Daarnaast zint de maffia op wraak. Tim Goodman (Hollywoodreporter.com) ‍‍beschrijft de serie als 'a solid if unspectacular story about one of the most unlucky lawyers ever depicted on television', en vindt het geheel middelmatig. Jim Thomas (Dvd.verdict.com 12-12-'12) schrijft 'the acting is excellent, particularly given that you have people stepping into some already filled shoes.' Het eerste seizoen bestaat uit 22 afleveringen. Deze box bevat de eerste 11. De serie werd na één seizoen van de buis gehaald.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia

Suggesties