Titel
The towering inferno
Regisseur
John Guillermin
Naar het werk van
Frank M. Robinson Thomas N. Scortia Richard M. Stern
Componist
John Williams 1932- (US I)
Acteur
Steve McQueen 1930-1980 Paul Newman William Holden Faye Dunaway
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2008 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1974
Speelduur
ca. 159 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Engels, Arabisch, Roemeens, Bulgaars, Engels voor slechthorenden Naar The tower van Richard M. Stern en The glass inferno van Thomas N. Scortia en Frank M. Robinson
EAN
7321900112536

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Over John Guillermin

John Guillermin (Londen, 11 november 1925 – Los Angeles, 27 september 2015) was een Brits filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Hij was vooral bekend om zijn met een heel ruim budget gedraaide avonturen- en actiefilms, zoals de rampenfilm The Towering Inferno (1974), King Kong (1976) en de Agatha Christie-verfilming Death on the Nile (1978).

Hij won de Evening Standard British Film Award in 1980 voor Death on the Nile.

Filmografie

  • The Smart Aleck (1951)
  • Operation Diplomat (1953)
  • Town on Trial (1957)
  • I Was Monty's Double (1958)
  • Tarzan's Greatest Adventure (1959)
  • The Day They Robbed the Bank of England (1960)
  • Never Let Go (1960)
  • Tarzan Goes to India (1962)
  • Waltz of the Toreadors (1962)
  • Guns at Batasi (1964)
  • RaptureLees verder op Wikipedia

Suggesties