Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Aangeschoten wild

John Le Carré (auteur)
Een doodzieke Tsjetsjeense islamitische asielzoeker vindt onderdak bij een Turkse bokser en zijn moeder, en bescherming bij een idealistische vrouw. Maar is hij wel wie hij zegt te zijn?
Onderwerp
Terrorisme
Titel
Aangeschoten wild
Auteur
John Le Carré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A most wanted man
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
20 banden
Oorspr. uitgever
Sijthoff
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersonen in deze 21e Le Carré zijn de Tsjetsjeense islamitische asielzoeker Issa, de jonge mensenrechtenadvocate Annabel Richter en bankier Tommy Brue. Plaats van handeling is Hamburg. Daar vindt de doodzieke Issa onderdak bij een Turkse bokser en zijn moeder, en bescherming bij de idealistische Annabel. Maar is Issa wel wie hij zegt te zijn? Zo blijkt hij een sleutel te hebben voor een goedgevulde kluis in de keurige bank van Tommy Brue. Het gaat om tegoeden die Russische gangsters bij de val van het communistische regime met goedkeuring van Tommy’s vader aan de familiebank hebben toevertrouwd. Is Issa een terrorist? En wie stuurt hem dan aan? Tussen Issa, Annabel en Tommy ontstaat een merkwaardige driehoeksverhouding waaromheen zich de geheime diensten van verschillende landen bewegen, allemaal met hun eigen schimmige agenda’s in de War on Terror. Een goed- en intelligentgeschreven post-9/11 spionageroman waarin het niet zozeer gaat om spanning of actie maar om issues als migra…Lees verder

Over John Le Carré

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell (Poole, 19 oktober 1931 – Truro, 12 december 2020) was een schrijver van thrillers en spionageverhalen. Tot kort voor zijn overlijden had hij de Britse nationaliteit, daarna de Ierse.

Leven

Tijdens zijn eenjarige studie Duits aan de Universiteit van Bern ontwikkelde Le Carré een interesse voor vreemde talen. Hij studeerde daarna moderne talen aan het Lincoln College, Universiteit van Oxford. Na zijn studie gaf hij twee jaar les aan Eton College en solliciteerde toen bij de British Foreign Service, en later ook bij MI6, waardoor hij tussen 1959 en 1964 in Bonn en Hamburg, West-Duitsland gestationeerd was.

Bij zijn eerste vrouw had hij drie zonen, en uit zijn tweede huwelijk kwam nog een zoon voort.

In februari 2011 bepaalde hij dat zijn archief na zijn dood geschonken diende te worden aan de Bodleian Library van Oxford, omdat 'Oxford de inspiratiebron is van …Lees verder op Wikipedia