Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

The little drummer girl

John Le Carré (auteur), Jan Smit (vertaler)
Een jonge Engelse toneelspeelster wordt door Israe͏̈lische agenten getraind om een Palestijnse groep van binnenuit op te rollen.
Titel
The little drummer girl
Auteur
John Le Carré
Vertaler
Jan Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The little drummer girl
Parallele titel
De lokvogel
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2019 | Andere uitgaves
479 p.
ISBN
9789021023731 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Israëlische contraspionage onder leiding van Kurtz is ervan overtuigd dat de Palestijn Khalit het brein achter de reeks bomaanslagen op Joodse doelwitten is. Om hem uit te schakelen, wordt Charlie, een jonge Engelse actrice, als lokaas gebruikt: zij wordt de minnares van Khalit's vermoorde broer, en door de Palestijnen als terroriste opgeleid. Haar eerste opdracht is een bomaanslag te plegen in Freiburg. Kurtz's team volgt haar op de voet, zij moet hen naar Khalit brengen. Het is Khalit die Charlie de bom geeft, na afloop gaat ze naar hem toe. Als grootmeester van de spionageliteratuur behoeft Le Carré geen introductie. Superlatieven ontbreken om deze roman te prijzen. Beter dan menig politicus of polemoloog geeft Le Carré scherp aan waar de essentie en de paradox van het Palestijns-Israëlische conflict ligt. Zijn boek is 'ambitieus' genoemd, maar dan wel een geslaagde ambitie.

Over John Le Carré

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell (Poole, 19 oktober 1931 – Truro, 12 december 2020) was een schrijver van thrillers en spionageverhalen. Tot kort voor zijn overlijden had hij de Britse nationaliteit, daarna de Ierse.

Leven

Tijdens zijn eenjarige studie Duits aan de Universiteit van Bern ontwikkelde Le Carré een interesse voor vreemde talen. Hij studeerde daarna moderne talen aan het Lincoln College, Universiteit van Oxford. Na zijn studie gaf hij twee jaar les aan Eton College en solliciteerde toen bij de British Foreign Service, en later ook bij MI6, waardoor hij tussen 1959 en 1964 in Bonn en Hamburg, West-Duitsland gestationeerd was.

Bij zijn eerste vrouw had hij drie zonen, en uit zijn tweede huwelijk kwam nog een zoon voort.

In februari 2011 bepaalde hij dat zijn archief na zijn dood geschonken diende te worden aan de Bodleian Library van Oxford, omdat 'Oxford de inspiratiebron is van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties