Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een criminele Russische miljonair die wil overlopen naar het westen gebruikt een jong Engels paar om in contact te komen met de Britse inlichtingendienst.
Titel
Our kind of traitor
Auteur
John Le Carré
Vertaler
Rob Van Moppes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Our kind of traitor
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2016 | Andere uitgaves
352 p.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789021015699 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het jonge Engelse stel Perry en Gail ontmoet tijdens een vakantie op Antigua de Russische multimiljonair Dima. Al snel blijkt dat deze de hulp van de Engelsen wil om een verblijfsvergunning in Engeland voor zichzelf en zijn grote gezin te krijgen om te ontsnappen aan een doodsvonnis van zijn 'vory', zijn Russische criminele broederschap. In ruil wil hij onthullingen doen over zijn witwas- en andere criminele paktijken. Terwijl Perry probeert Gail buiten de gevaarlijke onderneming te houden, worden zij toch beiden door de geheime dienst stevig aan de tand gevoeld en worden zij volgens de wens van Dima betrokken bij de onderhandelingen. Een typische Le Carré, waarbij de lezer net zo in onwetendheid verkeert als de hoofdpersonen en waarbij het wereldje van geheime diensten alleen lijkt te bestaan uit eigenaardige en onaangepaste figuren voor wie de Dienst een abstract figuur is die blijkbaar regeert over het land. Een knap staaltje werk met prachtige dialogen en ondervragingen en met spa…Lees verder

Over John Le Carré

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell (Poole, 19 oktober 1931 – Truro, 12 december 2020) was een schrijver van thrillers en spionageverhalen. Tot kort voor zijn overlijden had hij de Britse nationaliteit, daarna de Ierse.

Leven

Tijdens zijn eenjarige studie Duits aan de Universiteit van Bern ontwikkelde Le Carré een interesse voor vreemde talen. Hij studeerde daarna moderne talen aan het Lincoln College, Universiteit van Oxford. Na zijn studie gaf hij twee jaar les aan Eton College en solliciteerde toen bij de British Foreign Service, en later ook bij MI6, waardoor hij tussen 1959 en 1964 in Bonn en Hamburg, West-Duitsland gestationeerd was.

Bij zijn eerste vrouw had hij drie zonen, en uit zijn tweede huwelijk kwam nog een zoon voort.

In februari 2011 bepaalde hij dat zijn archief na zijn dood geschonken diende te worden aan de Bodleian Library van Oxford, omdat 'Oxford de inspiratiebron is van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties