Als de mislukte verkoper Ray Kroc in 1954 in contact komt met de broers Mac en Dick McDonald wordt de basis gelegd van fastfoodketen McDonald's.
Onderwerp
Kroc, Ray, MacDonald's
Titel
The founder
Regisseur
John Lee Hancock
Acteur
Michael Keaton Laura Dern Nick Offerman
Componist
Carter Burwell 1955-
Taal
Engels
Uitgever
Remain in Light, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789461874542

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Biografisch drama van John Lee Hancock (The blind side; Saving mr. Banks). In de jaren 1950 is Ray Kroc een niet zo succesvolle verkoper van milkshakemachines. Wanneer hij terechtkomt in het goedlopende hamburgerrestaurant van de broers Maurice 'Mac' en Richard 'Dick' McDonald ziet hij daar veel potentieel in. Samen met de broers zet hij een franchiseketen op, maar later krijgen de drie verschil van inzicht en weet Kroc de broers uit het bedrijf te werken. In de hoofdrollen Michael Keaton (Spotlight; Gung ho) als Kroc en Nick Offerman en John Carroll Lynch als de broers. De recensenten geven 3-4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 4-1-'17): '(...) Dat de makers zo ambivalent tegenover hun hoofdpersoon staan, intrigeert het meest aan deze biopic, die zo nu en dan wel wat sleept. Het is een afrekening noch een heldenepos. De timing van deze film is fenomenaal: het is onmogelijk tijdens het kijken niet minstens een keer aan Donald Trump te denken. Maar ook los daarvan is het een slimme sa…Lees verder

Over John Lee Hancock

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Steven Baker

John Lee Hancock jr. (Longview (Texas), 15 december 1956) is een Amerikaanse filmregisseur, scenarioschrijver en producent.

Biografie

John Lee Hancock werd in 1956 geboren in Longview (Texas) en groeide op in Texas City. Zijn vader, John Lee Hancock sr., speelde American football. Hij speelde voor het universiteitsteam van Baylor University en maakte nadien zelfs even deel uit van het NFL-team Chicago Cardinals. Ook zijn broers John en Kevin speelden football aan de universiteit. In de jaren 1980 speelde Kevin Hancock in de NFL voor de Indianapolis Colts.

Zelf volgde hij de studierichting Engels aan Baylor University. In 1979 behaalde hij zijn bachelordiploma en drie jaar later studeerde hij aan dezelfde universiteit af als jurist.

Carrière

Na zijn studies werkte Hancock vier jaar voor een advocatenbureau in Houston. Nadien besloot hij aan de slag …Lees verder op Wikipedia