Boek
Nederlands
Verzameling van 258 brieven die John Lennon schreef, met o.a. ansichtkaarten, kattebelletjes en boodschappenlijstjes.
Titel
Lennons brieven / John Lennon ; redactie en inleiding Hunter Davies ; vertaald door Rob De Ridder
Auteur
John Lennon 1940-1980
Redacteur
Hunter Davies
Vertaler
Rob De Ridder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The John Lennon letters
Editie
1
Uitgever
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2012
400 p. : ill.
ISBN
9789000316533 (hardback)
Plaatsingssuggestie
785.73 (SISO) Zangers - Groepen ; Zangers - Groepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verzameling van 258 brieven die John Lennon schreef. Brieven is wel een groot woord. Een behoorlijk aandeel bestaat uit ansichtkaarten, kattebelletjes en boodschappenlijstjes. Ook bij lange na niet compleet. Er is veel onvindbaar natuurlijk en niet iedereen wilde zijn correspondentie met Lennon afstaan (Paul McCartney). De berucht lastige rechtenhebbende echtgenote Yoko Ono hield ook een en ander tegen. Dat gezegd hebbende, het is een prachtig document. Lennon stuurde veel berichten de wereld in (had hij nog geleefd dan hield hij vast van social media) en versierde de berichten vaak met grappige schetsjes. De auteur kende Lennon (en de andere Beatles en Ono) al in de jaren zestig en schreef de nog steeds gezaghebbende bandbiografie ‘The Beatles The Authorised Biography’ (1968)*. De verbindende teksten tussen de brieven zijn dan ook informatief. Voor de Lennonvorsers zijn er geen onthullingen, maar deze verzameling geeft wel een frisse inkijk in de persoon Lennon. Mooi uitgevoerd met a…Lees verder

Over John Lennon

CC BY 2.5 - Foto van/door Roy Kerwood

John Winston Ono Lennon MBE (geboren als John Winston Lennon), (Liverpool, 9 oktober 1940 – New York, 8 december 1980) was een Engels popmusicus, vredesactivist en oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die na enkele wijzigingen in de bezetting evolueerde tot The Beatles. Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr had Lennon met deze groep een belangrijke rol in de popmuziek.

Nog voor het einde van The Beatles richtte Lennon samen met zijn tweede vrouw Yoko Ono de Plastic Ono Band op en werd een van de belangrijkste gezichten van de hippiebeweging. Behalve door zijn muzikale bijdragen werd Lennon ook bekend door zijn politieke en levensbeschouwelijke stellingname als vredesactivist en vrijdenker, in zijn muziek zowel als lid van The Beatles, met de Plastic Ono Band als solo-artiest: met name met de nummers Give Peace a Chance, Power to the People, Happy Xmas (War is over) en Imagine.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties