Dvd
Engels

Het grote verhaal van Winnie de Poeh

John Lounsbery (regisseur), Wolfgang Reitherman (regisseur), A.A. Milne (naar het werk van)
Winnie beleeft samen met zijn vriendjes avonturen in het Honderd-Bunders-Bos. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het grote verhaal van Winnie de Poeh
Regisseur
John Lounsbery Wolfgang Reitherman
Naar het werk van
A.A. Milne
Uniforme titel
The many adventures of Winnie the Pooh
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, 2012 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1977
Speelduur
71 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Walt Disney productie Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418363659

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Disney animatieklassieker uit 1977 waarin drie verhalen van de schrijver A.A. Milne over het beertje Winnie de Poeh en zijn vriendjes Teigetje, Knorretje en Iejoor tot leven worden gebracht. Het betreft de verhalen Winnie de Poeh en de honingboom (Winnie de Pooh and the honeytree uit 1966, regie Wolfgang Reitherman), Winnie de Poeh en de waaibomendag (Winnie de Pooh and the blustery day uit 1968, regie Wolfgang Reitherman) en Winnie de Poeh en het mooiste van Teigetje (Winnie the Pooh and Tiger too uit 1974, regie John Lounsbery). 'Waaibomendag' won de Oscar voor 'Beste korte animatiefilm'. Op Waaibomendag blaast een stormachtige wind door het Honderd-Bunders-Bos. Iedereen waait weg en ook is er een grote overstroming. Komen de vrienden weer veilig thuis? Cinema.nl geeft 4 sterren: '(...) grappige, mooi getekende animatiefilm, eigenlijk een compilatie van drie filmpjes uit het Disney-arsenaal (...)'. De dvd bevat leuke extra's zoals de korte animatiefilm 'Een dag voor Iejoor', de Win…Lees verder

Over John Lounsbery

John Mitchell "John" Lounsbery (9 maart 1911 - 13 februari 1976) was een Amerikaanse tekenaar, werkzaam bij The Walt Disney Company.

Hij werd geboren in Cincinnati, in de staat Ohio. Na een tijdje aan de tekenschool te hebben gezeten in Los Angeles, werd hij, op aanraden van een leerkracht, naar de studio van Walt Disney gestuurd, waar hij in 1935 werd aangenomen. Wegens zijn talent behoorde hij tot de groep van de zogeheten Nine Old Men. In zijn laatste jaren bij Disney was hij ook werkzaam als regisseur. Zo regisseerde hij The Many Adventures of Winnie the Pooh en The Rescuers. Hij overleed in 1976.

Lees verder op Wikipedia