Vijf tienermeisjes zijn helemaal in de ban van een open plek in het bos waar een paar jaar geleden zeven mensen spoorloos verdwenen en besluiten daar de nacht door te brengen. Dat wordt een nachtmerrie.
Onderwerp
Halloween
Titel
The coven
Regisseur
John Mackie
Componist
Michael Crowther
Acteur
Dexter Fletcher 1966- Cloe Mackie Holly Mackie Mark Harris
Taal
Engels
Uitgever
One 2 see, 2012
1 dvd-video
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983101661

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 38 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse horrorfilm uit 2013. Scenario en regie waren in handen van John Mackie (Wild Bill). Coven is het Engelse woord voor een samenkomst van heksen in het algemeen en in dit geval, van dertien heksen in het bijzonder. Vijf tienermeisjes hangen aan de lippen van hun leraar als hij vertelt over de 'coven' op een open plek in het nabijgelegen Queen's wood. Op de plek, omringd door dertien eiken, zijn enige jaren geleden tijdens Halloween zeven mensen verdwenen. De meisjes besluiten dit jaar met Halloween op die plek te gaan kamperen. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. De film die volgens de regels van het horrorgenre is gemaakt is niet goed ontvangen. Op een site van horrorfilmafficionado's (horror-asylum.com) komt het sterrenaantal niet boven een 2,5: 'The most disturbing thing about the movie is the weak and slow plot. Even after 50 minutes, nothing of importance happens which makes it quite irritating. IMDb.com komt zelfs niet verder dan rapportcijfer 2,1.

Over John Mackie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Artistosteles

John Leslie Mackie, vaak aangeduid als J.L. Mackie, (Sydney, 28 augustus 1917 – Oxford (Verenigd Koninkrijk), 12 december 1981) was een Australische filosoof. Hij is misschien het bekendst van zijn ideeën over meta-ethiek, in het bijzonder zijn verdediging van moreel scepticisme. Mackie heeft ook een aantal bijdragen geleverd aan de godsdienstfilosofie en metafysica.

Biografie

Mackie studeerde aan de Universiteit van Sydney onder John Anderson en aan de Universiteit van Oxford. Tijdens de Tweede Wereldoorlog had hij dienst in het leger. Na de oorlog gaf hij les aan de Universiteit van Sydney, om vervolgens tussen 1955 en 1967 het professorschap te bekleden aan achtereenvolgens de Universiteit van Otago (Dunedin, Nieuw-Zeeland), de Universiteit van Sydney en de Universiteit van York (York, Engeland). Van 1967 tot 1974 bekleedde hij een fellowship aan het University College in Oxford (Engeland), en van 19…Lees verder op Wikipedia