Twee corrupte agenten uit New-Mexico chanteren en beroven elke crimineel die ze tegenkomen, maar dan stuiten ze op iemand die hen de baas lijkt.
Titel
War on everyone / written and directed by John Michael McDonagh
Regisseur
John Michael McDonagh
Acteur
Alexander Skarsgård Michael Peña Theo James
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
94 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Turks en andere talen
EAN
8712609642285

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Actiekomedie van John Michael McDonagh (Calvary; The guard) met Alexander Skarsgård (The legend of Tarzan; True blood) en Michael Peña. Bob Bolano en Terry Monroe zijn twee corrupte agenten in New Mexico die elke crimineel die ze tegenkomen te grazen nemen door hem te chanteren, te beroven en in elkaar te slaan. Dat dreigt fout te gaan wanneer ze een tegenstander treffen die gevaarlijker is dan zij zelf. Peter Debruge (variety.com) noemt het een satirische en surrealistische buddy-cop, met veel herkenbare (retro-)elementen uit andere films en boeken. Debruge vindt dat de uiteindelijke shoot-out tegenvalt, na alle voorgaande creatieve actiescènes. Stephen Dalton (hollywoodreporter.com) ziet veel energie en een goede cast, maar vindt de film niet scherp genoeg en de vele intellectuele verwijzingen op de rand van clichés. Hij concludeert: '(...) an entertaining smash-and-grab raid on some familiar action-comedy tropes, but not much more.'

Over John Michael McDonagh

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

John Michael McDonagh is een Engels-Ierse filmmaker en de broer van toneelschrijver Martin McDonagh.

Zijn bekendste werk is het script van de film Ned Kelly uit 2003, waarin Heath Ledger en Orlando Bloom de hoofdrollen speelden. In 2000 schreef, produceerde en regisseerde hij zijn eigen film Second Death en in 2011 The Guard.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties